The Force of 2

Trupa N2

De Horaţiu Damian

Giorgiana Popan şi Robert Pavicsits au terminat actoria la facultatea din Cluj. Fac parte din excelenta promoţie 2008- după mine cea mai bună din istoria institutului de la Cluj. Putem deci să-i considerăm clujeni, chiar dacă s-au născut în oraşul lui Falcă- Aradul.

De la absolvire lucrează la Teatrul din Arad. Nu s-au mulţumit să stea pe gânduri între spectacole, sprijiniţi în bâte, precum ciobanul din epopee, ci au intrat în afaceri, mai precis în show business, adică stand up comedy, ca să fim pe înţelesul tuturor.

Într-o formaţie cu geometrie variabilă, uneori în doi, alteori înmulţindu-se ca număr, au dat spectacole în toate oraşele ardelene care contează pe hartă, ba s-au extins fără jenă şi în părţile de peste munţi. Ca nişte demni pui de daci (de unde și numele de Pavicsits) au aplicat dictonul roman: au mers, au jucat, au cucerit- până acolo că întreg judeţul Bacău a vrut să-i înfieze, nemulţumit că-l are drept fiu doar pe Tristan Tzara.

Atât Giorgiana cât şi Robie au zis „pass”, pentru că iubesc Ardealul mai ceva ca sclavul lumina. Cât despre Cluj, ambii întreţin cu acesta o relaţie mai mult decât pasională. Giorgiana, cu puterea ei de convingere, a înfiinţat primul Cluj Fan Club la Arad. Ca urmare jumătate din populaţia Aradului vrea să emigreze la Cluj. A doua jumătate susţine cauza „Cluj- capitală culturală europeană”. Iar a treia jumătate vrea schimbarea numelui oraşului de pe Mureș, din Arad în Micul Cluj.

De aceea este plăcerea Agerkultului să vă recomande spectacolul de improvizaţie pe care cei doi artişti din diaspora clujeană îl vor susţine în patria lor-mamă adoptivă- our town. Mai precis downtown, pentru că vor performa în localul Zorki (originalul, de la catul întâi), sâmbătă, 1 aprilie (and that is not a hoax!) de la ora 21.00.

Agerkult a fost la un asemenea spectacol, şi a plecat cu dureri intercostale şi de burtă. De la atâta râs. Formaţia de acum se numeşte Trupa N2. Cei care vor descoperi semnificaţia numelui vor primi drept premiu din partea noastră o cireaşă pe tort. Mai precis pe tortul nupţial atunci când se vor căsători (noi zicem că nu poţi greşi decât odată în viaţă).

Spectacolul va fi interactiv, adică modelat de public. Aşa că mergeţi cu încredere, pentru că o oră de râs te scuteşte de o zi la la doctor.

Distracţie!

Foto: © Trupa N2

Leave a Reply

Your email address will not be published.